Širdelės su keptais persimonais

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inga Valinskienė viename žurnalo „Beatos virtuvė” numeryje pasakojo apie itin paprastą širdelių troškinuką su obuoliais. Kadangi su šiuo žurnalu ir TV laida turėjau darbinių reikalų, man teko laimė paragauti laidai gamintą (pradžioje keistai skambantį) patiekalą. Buvo laaaaabai gardu, bet po degustacijos važiuojant namo, užgriuvau į mylimą kaimo prekybcentrį ir prigriebiau širdelių ir … persimoną. Ir didžiulį poką gražgarstės (rukolos). Taip suskambėjo produktai mintyse, o po gero pusvalandžio jau ir lėkštėje.

Idėja iškepti saldų persimoną svieste ir tiekti su sūriomis širdelėmis ir karstelėjusiomis gražgarstėmis buvo puiki, bet iki mylimos penkių skonių kombinacijos trūko aštrumo ir rūgštumo, tad tobulumui bėriau aitriųjų pipirų ir viską palaisčiau citrinos sultimis.

Kadangi persimonų sezonas jau pabaigon, skubu be ilgų įžangų pasidalinti įdomiu, savitu skonių derinio atradimu.

1 porcijai reikia:

150-200 g širdelių

1/2 persimono

20-30 g sviesto

2 skiltelių česnako

Žiupsnio druskos

Žiupsnio džiovintų žolelių mišinio (provanso, viduržemio jūros ar kito mėgstamo mišinio)

Žiupsnelio aitriųjų pipirų miltelių

1/4 nedidelės citrinos

Saujos gražgarsčių lapelių

Širdeles perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu, išpjaustau baltąsias dalis (galima nepjaustyti). Persimoną nulupu ir supjaustau į 5-6 dalis (skilteles).

Keptuvėje išlydau sviestą, dedu širdeles ir skubiai dengiu dangtį, mat kepant širdelės taško karštus riebalus. Sumažinu kaitrą iki minimaliausios, neatidengiant keptuvę vis pasukioju, kad apkeptų kuo daugiau širdelių pusių.

Kepu apie 5 minutes, ne ilgiau. Atidengusi keptuvę sudedu persimonų skilteles, beriu prieskonius, česnakų skilteles, pasūdau, persimonams apkepus apverčiu, pamaišau ir širdeles. Išjungiu kaitrą ir uždengusi dangtį keptuvę palieku 10 minučių ramybėje.

Į porcijinę lėkštę dedu kupiną saują nuplautų ir nusausintų gražgarsčių, sudedu širdeles, persimonus ir viską palaistau citrinos sultimis.

Tiekiu iškarto, salotos skanios būtent šiltos.

Parašykite komentarą