Šį receptą sužinojau visai neseniai, kai pamačiau ir perskaičiau jo istoriją naujų pažįstamų Virgenextra puslapyje. O ir jų gardžiojo alyvuogių aliejaus dar turėjau, tad ėmiausi gamybos.
Skonis labai patiko, ypač dėl mano mėgstamo saldu-rūgštu-sūru-kartu-aštru derinio. Originaliame recepte aštrios ir sūrios natos nėra, o kadangi mano turimi apelsinai buvo labai saldūs, pašlaksčiau juos citrinos sultimis. Visus skonių derinius galima keisti, svarbiausias ir netikėčiausias yra pačio apelsino ir alyvuogių aliejaus duetas.
Manau, kad vasarą dažnai mėgausimės šiuo užkandžiu, ypač jei jis bus gerai atšaldytas šaldytuve, suvalgius porciją aplanko malonus gaivumo jausmas.
Ir dar vienas puikus dalykas – šiam užkandžiui gali būti naudojami jau pradėję vysti, prarandantys dailią formą apelsinai, tokių kartais atsiranda vaisų vazoje.
1 porcijai skaičiuoju:
1 didesnį apelsiną
1 šaukštelį rudojo cukraus
1-2 šaukštus kokybiško alyvuogių aliejaus
1/4 citrinos sulčių
Žiupsnelį grūstos aitriosios paprikos
Apelsiną nulupu, nupjaunu baltąją dalį ir supjaustau riekelėmis. Jas sudedu į porcijinę lėkštę, aplaistau aliejumi ir citrinos sultimis, beriu cukrų ir papriką. Viskas!
Lėkštę dedu į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Užkandis gardus net ir po kelių dienų, jei laikomas po gaubtu (kita lėkšte, puodo dangčiu ir pan.)
Ir tikrai tas aliejaus ir apelsino derinys, kol neparagauji, negali suprasti, koks įdomus ir malonus! Mums dar labai patinka cinamonu pabarstyti patiekalą, tuomet gaunasi desertų desertas 😉
Cinamonas skamba labai gerai, desertiškai. Įtariu, kad ir tonka pupelės tiktų, ir vanilės nata. Išbandysiu visus 🙂
Ačiū. Puikus receptas. Niekada nebūčiau sugalvojusi tokio derinio.
Ačiū!