Och kokia pekla lauke…
Gaivinamės šalstriubėmis, kefyro ir daržovių kokteiliais, vandeniu su agurkais ir uogomis. Bet organizmas, pratęs prie šilto maisto, karts nuo karto primena, kad reikėtų ir ko karšto suvalgyti. Kepsnių ar blynų tikrai nesinori, bet štai šviežių bulvių su šaltibarščiais mielai sukertam.
Papasakosiu kaip įdomiau ir žymiai gardžiau ruošiu bulves, gamindama bet kurią šaltsriubę.
Jaunas bulves nuplaunu, dažniausiai renkuosi nedideles ir jų nepjaustau.
Verdu pasūdytame vandenyje kol suminkštėja, svarbu nepervirti iki košės konsistencijos. Kadangi bulves vėliau dar ir apkepu, kartais iš puodo traukiu net nepilnai išvirusias.
Nukoštas ir atvėsusias bulves sudedu ant medinės lentelės ir daržovių grūstuve lengvai spaudžiu, kol bulvė truputį susiploja, susitraiško.
Keptuvėje pašildau lydytą sviestą, sudedu bulves ir kepu iki odelė stipriai apskrunda. Galiausiai pasūdau, kartais beriu kmynų ar krapų ir tiekiu.
Tokias bulves valgome ir su varškės padažu (receptas čia), kepta žuvimi.
Taip ruošti galima ir jau kelias dienas šaldytuve liūdinčias virtas bulves, puikus būdas sunaudoti maisto likučius.