Keptos paprikos, konservuotos savo sultyse

Saldžiosios paprikos mūsų namuose ilgą laiką buvo jaukinamos, nuo vaikystės jų nemėgau pati, tad ir namiškiams ar svečiams retai pasiūlydavau šios daržovės patiekalų ar konservų.

Viskas apsivertė tuomet, kai smalsumo vedina pagaminau kelis stiklainius su medumi marinuotų paprikų, skonis labai patiko, tik, kaip visada, kliuvo didelis cukraus ir acto kiekis.

Ir štai šią vasarą su Estera susirašinėjome apie agurkų konservavimą, lyg tarp kitko ji paklausė ar gaminu keptas paprikas žiemai. Kadangi panašiu būdu gaminu pomidorus žiemai, nėriau į interneto platybes ieškoti ar tai toks pats būdas. Ir dideliam mano džiaugsmui atradau galybę aprašymų, patarimų, kuriuos iškarto išbandžiau. Degustuojant labai patiko tai, kad paprikos neturėjo ryškaus saldaus ar rūgštaus skonio, buvo kvapnios ir labai švelnios.

Ačiū dideliausias Esterai už idėją!

Kaip šie konservai laikysis per žiemą dar nežinia, tačiau lygiai tokiu pačiu būdu gaminami pomidorai laikosi puikiai.

Recepto proporcijos ypatingai paprastos:

1 kg saldžiųjų paprikų

1 šaukštas rupios druskos (30g)

1 -2 šaukštai kepimui tinkamo aliejaus (naudojų saulėgrąžų)

4 skiltelės česnako (nebūtinai)

1 šaukštelis džiovintų žolelių (pagal skonį, bet irgi nebūtinai)

Paprikas kruopščiai nuplaunu, pjaunu perpus, išimu sėklas. Puses sudedu į skardą perpjauta dalimi į viršų, pabarstau druska, palaistau aliejumi. Renkuosi skardą su aukštesniu bortu, nes kepant skiriasi sultys, kurios bus reikalingos konservavimui.

Orkaitę įkaitinu iki 220C, skardą dedu į vidurį ir kepu apie 20-25 minutes.

Kadangi paprikas reikia lupti, teko paieškoti kaip tai padaryti greičiausiai, kepant odelės pačios neatsiskiria. Man labiausiai pasiteisino toks būdas: iškeptas paprikas tučtuojau sudedu į užsegamą plastikinį maišą (naudoju daugkartinį, išplaunamą) ir palieku iki daržovės pilnai atvėsta.

Skardoje ir maiše susidariusį skystį supilu į puodą.

Atvėsusias paprikas nulupu ir didesnes dalis plešiu per pusę. Viską sudedu į puodą su sultimis, jungiu kaitrą. Česnakus į masę įspaudžiu presu (galima ir tiesiog smulkiai supjaustyti), beriu prieskonius. Kaitinu iki masė užverda, vis pamaišant kaitinu dar 3-4 minutes.

Konservus skubiai pilstau į švarius stiklainius, užsuku hermetiniu dangteliu ir sudėjus ant darbastalio, uždengiu pledu.

Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį. Atidarytą stiklainį sandėliuoju šaldytuve, dėl mažo konservantų kiekio konservai greitai rūgsta.

Šios paprikos labai tinka garnyrui, vienakąsniams ar sumuštiniams, tiesiog pakabliuoti iš stiklainio.

PAPILDYMAS. Per žiemą šios paprikos nesilaikys, jei gaminsite, planuokite per kelias savaites suvalgyti ir konservus laikyti šaldytuve.

3 atsakymai į “Keptos paprikos, konservuotos savo sultyse”

  1. Nesusidaro tiek sulčių, kad būtų galima virt. Ar kas nors bandė?

    1. Sveiki, gali būti, kad paprikos nesultingos. Galima pilti aliejaus, kad apsemtų.

Parašykite komentarą