Morkų ir maskarponės sūrio tortas

Nė nežinau kas labiau – tortas ar pyragas, nes tai jungtinis dviejų receptų kūrinys, labai maloniai nudžiuginęs skoniu ir vaizdu.

Ir turbūt nėra svarbu kaip pavadinsiu, svarbu, kad tai naujas, labai pamėgtas, ragavusių ypatingai girtas saldumynas, tiksiantis ir vasaros, ir žiemos savaitgaliams ar šventėms.

Morkų pyragą kepu dažnai, kai tik gauname gardžių šviežių morkų ir spaudžiame jų sultis, tarkiai dažnai virsta pyrago dalimi. Įprastai gaminu vieno sluoksnio kepinį su glazūra.

Bet vieną dieną nutiko taip, kad gaminant desertus liko daug nepanaudoto maskarponės kremo, tuomet ir kilo mintis ką tik iškeptą pyragą perpjauti pusiau ir pagardinti kremu.

Morkų juosteles dekorui pirmąkart dėjau šviežias, tai kiek gadino skonį, todėl sekantį kartą jau pasielgiau apdairiau – išmirkiau jas cukraus sirupe. Ir tai tapo gero, neįprasto, gardaus skonio garantu. 

Kad nesikartoti, morkų pyrago receptą įkeliu čia: Tobulas morkų pyragas 

O kremą gaminu iš:

250 g maskarponės sūrio

250 g Philadelphia sūrio (originalaus skonio, be priedų)

500 g graikiško jogurto

50 g miltelinio cukraus (pudros)

5 g vanilinio cukraus

Sūrius ir jogurtą sudedu į gilų indą ir elektriniu plakikliu sumaišau iki vientisos masės, tuomet beriu cukrų ir neskubant įmaišau. Svarbu kremo neperplakti.

Iškepusį morkų pyragą atvėsinu, lygiai nupjaunu ploną viršutinį sluoksnį, jį sutrupinu. Pyragą pjaunu perpus, pirmą dalį dedu į formą su nusegamais bortais, sukrečiu pusę kremo, išlyginu, dedu antrą dalį pyrago, vėl kremą ir vėl išlyginu.

Dekorui 1 nedidelę morką supjaustau plonomis juostelėmis, jei neturite tokio įrankio, galite sutarkuoti stambia tarka. Juosteles dedu į plokščią lėkštę ir apiberiu ruduoju cukrumi, karts nuo karto pamaišau, kad cukrus ištirptų išsiskyrusiose sultyse.

Juosteles be skysčio išdėlioju ant kremo ir šonus pabarstau trupiniais.

Tortą dedu į šaldytuvą, bent kelioms valandoms. Tiekiant atpjaunu reikiamą gabaliukų kiekį ir ir iškarto grąžinu į šaldytuvo lentyną.

Parašykite komentarą