Šį savaitgalį pradėjau netikėtai gardžiu atradimu!
Kažkaip ėmė ir pagailo atiduoti vištoms žiedinio kopūsto kotą ir nepanaudotą pačio kopūsto dalį, ir sriubos virti nesinorėjo, ir į šaldiklį grūsti. Prisiminiau, kad gliuteno netoleruojantys kulinarai tarkuodavo žiedynus picos padui ar tiesiog garnyrui.
Jau buvo sutarta, kad šeštadienio rytas prasidės blynais. Tačiau nebuvo sutarta, kad jie bus saldūs, tad nupėdinau į mano voveruškyną, kur sezono metu visad randu grybų, bevaikščiodama miške sudėliojau recepto scenarijų ir po pusvalandžio su nuostaba valgėme blynus su grietine ir voveraičių padažu. O sekančiam kartui drauge čirškinsiu ir šoninės.
Kopūstas tarsi ištirpo tešloje, tačiau suteikė ypatingą, labai malonų poskonį. Kartosim, būtinai, kai tik liks kotas. O jis dažniausiai lieka gaminant didkepsnius ar ypatingai gardžius malta mėsa ir šonine apvyniotus „kamuolius” (receptas čia).
Gaminant blynus, žiedinio kopūsto kotą ir smulkųjį nepanaudotą žiedyną sutarkuoju stambia tarka. Blynams tešlos maišymo inde sumaišau:
3 kiaušinius
100 ml pieno
100 ml vandens
6-8 šaukštus miltų
2 šaukštus aliejaus
1 šaukštelį druskos
Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Įmaišau kopūsto tarkius, į įkaitintą keptuvę pilu šlakelį aliejaus ir kepu nedidelius blynus.
Tiekiu karštus su minėtais pagardais.