Silkės mišrainė su kiaušinių padažu

Vaje kokia diskusija apie silkių patiekalus užvirė po vakarykščio įrašo apie silkę su salierais!

Labai džiugu, kad klausiate, domitės ir svarbiausia – planuojate gaminti ir  pasimėgauti naujais skoniais. Išties, artėja Kalėdos, visada norisi kažko naujo ant stalo, tad prašome – dar vienas silkės receptas.

Niekada jo neaprašiau, nes maniau, kad jis yra elementarus ir daugeliui žinomas. Bet kadangi vakar sulaukiau daug prašymų aprašyti jį, pagaminau, nupaveikslavau ir sėdu prie aprašymo.

Šio patiekalo stebuklingumas yra padaže, dėl jo mišrainė gaunasi labai švelni, vienalytė, lengvai tepama ant duonos ar kabinama duoniuku.

Dar vienas mano atradimas ryškesniam skoniui – naudoju šviežiai maltus sičuano pipirus, malu paprasčiausiu malūnėliu, galima tiesiog sutraiškyti peilio briaunomis ir dar kiek pasmulkinti. Ir nors šie pipirai skirti Pekino ančiai ir kitiems Azijos šalių patiekalams gardinti, man jie ypatingai dera būtent su silke. Kai kurie šaltiniai rašo, kad šie pipirai turi ir gydomąjį poveikį:

  • antibakterinį, priešuždegiminį ir analgezinį poveikį, todėl jie gali padėti gydyti odos infekcijas, dantų skausmą, gerklės skausmą ir kitus uždegimus.
  • antispazminį ir karminatyvų poveikį, todėl jie gali padėti palengvinti virškinimo sutrikimus, pilvo pūtimą, vidurių pūtimą ir viduriavimą.

Šaltinis – DI

 

12 porcijų pasiruošiu:

2 silkių filė (naudoju sūdytą)

4 su lupena virtas bulves

2 vidutinius obuolius

1 geltoną svogūną (arba 2 mėlynuosius)

6-8 marinuotus agurkus

žiupsnį maltų sičuano pipirų

Padažui:

5 kietai virtus kiaušinius

200 g riebesnio majonezo

2 šaukštus graikiško jogurto

2 šaukštus skystų aštrių garstyčių

Silkės filė, nuluptas bulves, svogūnus, marinuotus agurkus ir obuolius supjaustau vienodo dydžio gabaliukais, ne itin smulkiai ir dedu į dubenį, užberiu pipirus ir sumaišau.

Padažui virtus kiaušinius nulupu ir smulkia tarka sutarkuoju į gilesnį indą. Šakute dar pamaigau masę, kad neliktų stambesnių gabaliukų. Sudedu majonezą, jogurtą bei garstyčias ir kruopščiai sumaišau iki vienalytės masės.

Pilu padažą ant silkės mišinio, mentele, vis kabinant nuo dugno, maišau iki pilnai susimaišo.  Indą dedu į šaldytuvą, ten ir laikau iki suvalgome.

Tiekiu su mėgiama duona.

Parašykite komentarą