Originali silkė su salierais, obuoliais ir garstyčiomis

Turbūt nėra nieko pastovesnio nei silkė ant švenčių stalo. Jau nebesuskaičiuoju kiek receptų esu gaminusi ar sukūrusi pati, bet visada atsiranda kas dar nustebina. O nustebino lenkų kulinaras Tomasz , ne tik šiuo receptu, kiekvienas jo patiekalas yra vienu metu ir labai paprastas ir labai neprastas. Keliskart pagaminusi pagal jo receptą visgi įkišau savo trigrašį ir papildžiau skonius obuoliu.

Receptas sužavėjo tuo, kad jame naudojamas saliero gumbas. Turiu įprotį prekybos centruose stebėti ką perka kiti žmonės ir jei paklaustumėte ką matau rečiausiai, tai būtų salierai. Tiek gumbai, tiek lapkočiai. Ir pati tikrai retokai naudoju šią daržovę, kartais išvirdavau sriubą, kartais patarkuodavau ir maišydavau su morkomis garnyrui. Tačiau atradus šį nuostabų duetą su silke, įtariu, būsiu uoli salierų pirkėja.

Retai taip išsireiškiu, bet ši silkė beprotiškai skani. Tad kviečiu būtinai pasigaminti ir tikiu, kad ji taps tiek kasdienio, tiek šventinio stalo puošmena.

Silkę perku 500g pakuotėse be aliejaus. Jei pirksite aliejuje, būtinai nusausinkite.

12 porcijų reikia:

500 g silkės file 

1 saliero gumbo (apie 500 g)

2 mėlynųjų svogūnų

2 obuolių (geriau rūgštesnių)

4 šaukštų majonezo

1 šaukšto grietinės

1 šaukšto grūdėtų garstyčių 

1 šaukštelio mairūno

1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų 

Silkę supjaustau norimo dydžio gabaliukais ir sudedu į salotinę, ten pat ir smulkiai supjaustytus svogūnus.

Nedideliame inde sumaišau majonezą, grietinę, garstyčias ir prieskonius. Nulupu ir stambia tarka sutarkuoju saliero gumbą, tarkius sudedu ant silkės. Ta pačia tarka sutarkuoju obuolius, nedelsiant dedu ant salierų, pilu padažą ir kruopščiai sumaišau.

Prieš valgant bent valandą palaikau šaldytuve, dar geriau pernakt. Tiekiu su mėgiama duona.

Parašykite komentarą