Dar vienas, prieš kelis metus iš Ukrainos į mano užrašinę atkeliavęs, šedevras. Gal yra bandžiusių gaminti tokiu būdu ir Lietuvoje, bet bent jau man tai buvo tikrai pirmas susitikimas su šiuo receptu.
Pirmą kartą gaminant labai dvejojau, tačiau Kalėdoms atidarytas pirmas stiklainis tapo tikru atradimu. Nors šiemet agurkai nedžiugina gausiu derliumi, pasigaminau pirktų iš bobulyčių turguje nemažą stiklainių kiekį. Valgyti šiuos agurkus galima po 2-3 mėnesių nuo užpylimo, tiks užkandėlei, salotoms, sriubai, garnyrui…
Agurkus
Labai gerai išplaunu, naudoju tam reikalui skirtą indų šepetėlį. Nupjaustau uodegytes ir, jei agurkai skinti ne šiandien, pamerkiu į šaltą vandenį 2-3h. Tuo metu išsiplaunu stiklainius (uždaromus, ne užsukamus). Į 1l stiklainį dedu
1vš prieskonių agurkų konservavimui mišinio
1vš druskos
1vš cukraus
1vš garstyčių tyrelės
Visi šaukštai be kaupo. Tuomet į stiklainius dedu po šalto vandens srove praplautus
Agurkus
Ir sklidinai pripilu stiklainius kuo šaltesniu vandeniu. Dengiu verdančiu vandeniu nuplikytu plastikiniu dangteliu, labai gerai suplaku stiklainį, kad viskas pasiskirstytų, ir tuoj pat nešu į gūdžiausią rūsio lentyną.
Šiemet bandau tokiu pačiu būdu rauginti cukinijos juosteles 🙂
Sitie agurkeliai,mums metu atradimas!!! Na laaabai skanus! 🙂 Aciu uz recepta 🙂
Džiugu 🙂 Skanaus.
Laba diena,
radau Jūsų receptą internete, bet neaišku gal cukrus ir druska tokiais kiekiais dedami į 1 l vandens, o ne į 1l stiklainį. kažkaip daugokai atrodo 1 l stiklainiui druskos ir cukraus.
Miela Inga, toks jau receptas. Vakar akis užkliuvo už recepto, kur 1l vandens 1,5 stiklinės cukraus reikia – čia tai jau suabejojau, o 1l stiklainiui po vieną šaukštą konservantų ne per daug, agurkai gaunasi stipraus skonio, traškūs.
O jeigu dariau su metaliniais dangtukais? :O nes tuo metu neturejau užsukamų 🙁
Miela Rolanda, gali smarkiai pūstis metaliniai dangteliai ir net pradėt stipriai šaudyt, rūgimo procesas sunkiai valdomas 🙂