Nuostabieji grybai. Keptuvėje, kartu su spirgučiais, svogūnu ir grietine… Natūralus oro gaiviklis! Namai dar ilgai kvepia miško gėrybėmis. Pati, deja, galiu tik grybauti, valgyti – ne 🙁 Bet valgiusių primerktos akys ragaujant, tie „…mmmm…” ir tyloje barškančios šakutės – vadinasi tikrai labai skanu.
Išvalytus, pasmulkintus ir 2-3k. apvirtus (visa procedūra čia)
Grybus
Palieku koštuve, o tuomet imuosi kitų ingredientų. Aprašysiu proporciją vidutinio dydžio keptuvei (arba 2-2,5l paruoštų grybų tūrio)
2 vidutinius svogūnus – smulkiai sukapoju
200-300g šaltai rūkytų lašinių – supjaustau nedideliais kubeliais
Tuo pat metu verdu skustas
Bulves
Jų kiekį skaičiuoju po 2 vienam valgysiančiam.
Įkaitinu keptuvę ir beriu spirgučius, kepu pamaišant iki apskrudimo, tuomet beriu svogūnus, po kelių minučių – grybus, gerai permaišau, gardinu
2aš druskos
maltais pipirais
kmynais
Kmynų galima dėti visą šaukštą, skonio reikalas, bet mano valgytojams labai tinka. Troškinu po dangčiu apie 15min., tada pilu
200ml 30proc. grietinės, labai gerai permaišau ir dar 10-15min. troškinu.
Tiekiu iškarto, su virtom bulvėm.
Patarimas – bulves galima iš anksto išvirti (netgi su lupenomis), ir prieš tiekiant, kitoje keptuvėje apkepinti aliejuje.