Mano širdingiausia draugė – Inga, todėl visada, kai pamatau ką nors pavadintą jos vardu, suklūstu. Taip buvo ir su salotomis „Inga”, net ir būdama paauglė supratau, kad tai pikantiškos salotos papildytos vienu ingredientu – konservuotais žaliaisiais žirneliais – ir todėl tapę draugės vardu pavadintu išradimu. O gal salotas kūręs virėjas buvo laimingai arba nelaimingai įsimylėjęs Ingą?
Nebeatsimenu kada ir kokiomis aplinkybėmis sukūriau šias salotas, bet įtariu, kad buvo ruduo, todėl ir grybai, obuoliai, bulvės… Derinys skamba keistai, bet susijungę skoniai laba dera. Ir tuomet jau tikrai buvau ragavusi „Ingos”, nes salotas pagardinau konservuotais žirneliais, kurie stebuklingai keičia skonius. Ir pavadinimus.
Išsiverdu su lupenomis
5-6 vidutines bulves
Atvėsinu, nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais.
Grybus galima naudoti tiek šviežius virtus, tiek marinuotus. Jų mišrainei reikės apie
0,5 litro
Grybus pasmulkinu iki 1×1 cm gabaliukų ir beriu į indą su bulvėmis. Galiausiai mažais kubeliais supjaustau
3 vidutinius obuolius
Labiausiai tiks rūgštesni, antaninių tipo obuoliai. Iškarto gaminu padažą – sumaišau
200 g majonezo su
2 vš baltų krienų konservų
Ir kuo greičiau sumaišau su daržovėmis, kitaip obuoliai pradės tamsėti, gadindami estetinį vaizdą.
Tinka su juoda/balta duona.
Patarimas – dar kitokiam skoniui krienus galima keisti garstyčių konservais.
sveiki, o grybus galima keisti marinuotais pievagrybiais?
Miela Evelina, aš asmeniškai geriau apvirčiau pievagrybius, bet jei po ranka tik marinuoti – galima naudoti ir juos.