Šis patiekalas pirmiausiai sužavi savo įdaru – saldžios morkos ir fermentinis sūris suteikia malonų prieskonį faršo blynams. Puikiai tiks didesnei kompanijai pietų stalui, bet ir nesuvalgytas iki galo šaldytuve dar pagyvena kelias paras, neprarasdamas skoninių savybių. Todėl jį dažniausiai kepu savaitgalį- vakarėliui kaip karštą patiekalą, atšalusį – kaip užkandį.
Pirmiausiai pasiruošiu faršo masę:
1kg kiaulienos, jautienos-kiaulienos, kalakutienos ar vištienos faršo
3 didesnius kiaušinius
1,5-2st džiūvėsėlių
2aš prieskonių mėsai
1,5aš druskos
Labai gerai išminkau, gautą masę padalinu į dvi dalis ir jas ant kepimo popieriaus išploju į du kepimo formos diametro papločius. Imuosi įdaro:
3 vidutines morkas ir
300-400g fermentinio sūrio
sutarkuoju stambia tarka ir sumaišau su
2 gerai išplaktais kiaušiniais
Kepimui naudoju silikoninę 28cm skersmens torto formą, galima kepti ir tortinėje nuimamais šonais, tik tuomet ją reikia iškloti kepimo popieriumi.
Apversdama aukštyn kojom kepimo popieriuje išplotą blyną, kloju jį į kepimo formą, sudedu įdarą, kloju antru blynu, gausiai nubarstau
Sezamų/moliūgų/saulėgrąžų sėklomis
Ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 1h.
Tiekiu karštą su įvairiais padažais, marinuotomis daržovėmis, morkų-moliūgų koše, raugintais kopūstais, o šaltą su juodos duonos skrebučiais.