Vanilinis ryžių desertas su moliūgais ir kiviais

VRD

Nuotrauka: Miglė Kaminskaitė

Dalyvavimui tinklaraštininkų konkurse norėjau sukurti ką nors sezoniško, negirdėto, ir, žinoma, tobulai skanaus. Turbūt pavyko neblogai, jei desertas buvo įvertintas II vieta 🙂 Profesionalai pagyrė kreminę tekstūrą ir originalius skonių derinius. Moliūginis variantas labiau saldus, gi kivių – gaivesnis. Gaminimas labai paprastas, daugiausiai laiko užtrunka deserto atšaldymas, planuojant jo gamybą šventei, siūlyčiau šį skanumyną palaikyti šaldytuve bent 4h.

Nedideliame puode užkaičiu

1l vandens su

2aš vanilinio cukraus

Jam kaistant, nulupu, išsėklinu ir nedideliais gabaliukais supjaustau

150g moliūgo

Naudoju Hokkaido veislės moliūgus, jie suteikia desertui ypatingą auksinį atspalvį, bet galima naudoti ir muskatinį, paprastąjį ar žaliąjį moliūgus. Gabaliukus beriu į verdantį vanilinį vandenį. Jiems verdant, traukiu kitą nedidelį puodą, į jį keliauja

1st ryžių dribsnių

2aš vanilinio cukraus

2st pieno

Pienui užvirus, šluotele intensyviai maišau turinį iki košės konsistencijos, išjungiu ugnį ir puodą palieku atvėsti. Tuo metu jau būna išviręs moliūgas – beriu gabaliukus į koštuvą, nulieju šaltu vandeniu ir palieku nusivarvėti.

Traukiu virtuvinį kombainą, smulkinimo peiliais susmulkinu

3-4 luptus kivius

Kivius supilu į atskirą indelį ir taip pat iki košės sumalu virtus moliūgus.

Į plaktuvą suverčiu virtus ryžių dribsnius, taip pat

200g vanilinių ledų

4vš medaus

Produktai turi labai gerai susimaišyti, todėl plaku apie 4-5min.  Pusę masės sumaišau su kiviais, kitą pusę – su moliūgais, maišyti geriausia irgi plaktuvo ar blenderio pagalba, tuomet produktai tikrai gerai persimaišys.

Desertus galima porcijuoti į mažus indelius ar taureles.

Šie desertai puikiai dera su biskvitiniais sausainiais, kapotais riešutais, o skaniausias derinys – spanguolės cukraus pudroje.

Patarimas – medų galima keisti tokiu pačiu kiekiu cukraus.

Parašykite komentarą