Tikrai neįprastas produktų derinys, labai įdomu tai, kad smulkiai pjaustyti produktai tampa visiškai kitokio skonio, todėl aprašysiu silkinio pagardo gamybą, o jei norėsite pabandyti pasigaminti (tikrai tobulo) garnyro prie mėsos ar paukštienos kepsnių – pjaustykite viską nedideliais kubeliais. Būtent garnyro receptas buvo išbandytas pirmiausiai, gamindavau jį gan dažnai, valgydavome tiek šaltą, tiek orkaitėje pašildytą. Vieną dieną kepiau jūros lydeką, sulapnojome ją su šiuo garnyru, bet labai trūko kažkokio intensyvesnio skonio. Tada ir kilo mintis suderinti šį skanėstą su silke.
Puikus patiekalas Kūčių stalui!
Pirmiausiai silkinę iškloju išdarinėtų ir plonomis juostelėmis supjaustytų
3 silkių
gabaliukais.
Pagardui kombaino pjaustykle (ar rankine tarka) supjaustau:
3-4 marinuotus agurkus – šiaudeliais
3-4 obuolius – šiaudeliais
2 vidutinius svogūnus – griežinėliais
Skonį labai keičia obuolių rūšis, skaniausi iš bandytų buvo importiniai Golden ir mūsų tautiniai Antaniniai, tačiau gaminau ir su raudonskruosčiais saldžiais – irgi neblogai.
Tarkius gerai permaišau gilesniame inde, pilu
5vš alyvuogių aliejaus
2aš cukraus
Ir dar kartą gerai permaišau. Pagardą šaukštu paskirstau ant silkės ir lėkštę bent trumpam dedu į šaldytuvą.
ska-a-anu…
Smagu 🙂
jusu blogas mane suzavejo ne tik patiekalais bet ir linksmu aprasymu.Aciu jums Kumute.
Nuoširdžiai dėkoju, Zita 🙂