Vienas naujausių mano atradimų, jau pakrikštytas “baltąja silke“. Iš visų bandytų ridikų, labiausiai tiko daikonai – didieji, ilgieji ir sultingieji. Bandžiau ir raudonuosius, ir juoduosius burbulinius ir supratau, kad su pirmais pavasariniais ridikėliais irgi bus labai skanu. O pavasarį dar būtinai gardinsiu pirmais svogūnų laiškais… Aprašysiu proporcijas gausių vaišių stalo lėkštei, kasdienai siūlyčiau pasigaminti bent per pusę mažiau.
Daikoną – didesnį, apie 40cm ilgio
Nulupu, nupjaunu galus ir supjaustau kuo plonesniais griežinėliais, kuriuos po to supjaustau plonais šiaudeliais. Juos suberiu į gilesnę lėkštę, užberiu po žiupsnį
Druskos
Citrinpipirių
Maltų juodųjų pipirų
Nusilupu ir plonais griežinėliais supjaustau
2 didesnius svogūnus
Juos irgi gerai permaišau su
0,5aš druskos
4aš balto cukraus
4vš acto
Ir palieku bent 20min. pasimarinuoti.
Pasiruošiu didesnę pailgą lėkštę, į ją pirmiausiai dedu
3 silkes – išdorotas ir supjaustytas norimo dydžio gabaliukais
Tuomet apkloju marinuotais svogūnais.
Sekantis etapas – apsispręsti, kuo gardinsiu ridikus. Žymiai skanesnis ir sotesnis variantas su
Grietine
Išmaišau ridikus su pora jos šaukštų, masę tolygiai paskirstau ant svogūnų ir tuoj pat tiekiu į stalą. Deja, po valandos-kitos ridikų sultys taip smarkiai praskiedžia grietinę, jog ji ima varvėti per šonus. Tuoj pat valgant, o dar su karšta bulve, na, ypatingai skanu…
Jei vaišės planuojamos ilgesnės, ridikus permaišau su
4vš alyvuogių aliejaus
Kloju ant svogūnų ir gausiai nubarstau
Džiovintomis petražolėmis ir gelsvėmis
Vienas atsakymas į “Silkė su baltuoju ridiku”