Silkė su baltuoju ridiku

dsc_0189-modified

Vienas naujausių mano atradimų, jau pakrikštytas “baltąja silke“. Iš visų bandytų ridikų, labiausiai tiko daikonai – didieji, ilgieji ir sultingieji. Bandžiau ir raudonuosius, ir juoduosius burbulinius ir supratau, kad su pirmais pavasariniais ridikėliais irgi bus labai skanu. O pavasarį dar būtinai gardinsiu pirmais svogūnų laiškais… Aprašysiu proporcijas gausių vaišių stalo lėkštei, kasdienai siūlyčiau pasigaminti bent per pusę mažiau.

Daikoną – didesnį, apie 40cm ilgio

Nulupu, nupjaunu galus ir supjaustau kuo plonesniais griežinėliais, kuriuos po to supjaustau plonais šiaudeliais. Juos suberiu į gilesnę lėkštę, užberiu po žiupsnį

Druskos

Citrinpipirių

Maltų juodųjų pipirų

Nusilupu ir plonais griežinėliais supjaustau

2 didesnius svogūnus

Juos irgi gerai permaišau su

0,5aš druskos

4aš balto cukraus

4vš acto

Ir palieku bent 20min. pasimarinuoti.

Pasiruošiu didesnę pailgą lėkštę, į ją pirmiausiai dedu

3 silkes – išdorotas ir supjaustytas norimo dydžio gabaliukais

Tuomet apkloju marinuotais svogūnais.

Sekantis etapas – apsispręsti, kuo gardinsiu ridikus. Žymiai skanesnis ir sotesnis variantas su

Grietine

Išmaišau ridikus su pora jos šaukštų, masę tolygiai paskirstau ant svogūnų ir tuoj pat tiekiu į stalą. Deja, po valandos-kitos ridikų sultys taip smarkiai praskiedžia grietinę, jog ji ima varvėti per šonus. Tuoj pat valgant, o dar su karšta bulve, na, ypatingai skanu…

Jei vaišės planuojamos ilgesnės, ridikus permaišau su

4vš alyvuogių aliejaus

Kloju ant svogūnų ir gausiai nubarstau

Džiovintomis petražolėmis ir gelsvėmis

DSC_0186 modified

Vienas atsakymas į “Silkė su baltuoju ridiku”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s