Marinuotos kilkės sezoniškai būna žuvies turguose, pasigaminti šios žuvytės išklotines – ypatingai skrupulingas darbas. Todėl labai faina rasti jau pagamintos filė, kas šįkart sėkmingai pavyko lankantis Ventspilio turgavietėje.
Pastaruoju metu ieškojau kuo pakeisti grietinę tradicinės silkės su karštomis bulvėmis recepte. Kadangi silkę keičiau kilke, tai ir grietinei radau pavaduotoją – filadelfijos sūrį.
2 porcijoms nuskutu, supjaustau nedideliais gabaliukais ir išverdu
2 vidutines bulves
Joms verdant, labai smulkiai sukapoju
0,5 vidutinio svogūno
Svogūnus pagardinu žiupsneliu druskos, maltų kvapių pipirų ir šlakeliu tyro aliejaus, gerai permaišau.
10 kilkės išklotinių
sudedu lėkštės kraštuose, vidury sukrečiu
1vš su kaupu filadelfijos sūrio
Svogūnus suberiu aplink sūrį, pabarstau džiovintų krapų viršūnėlėmis arba džiovintu žaliuoju baziliku.
Valgome su bulvėmis, tiektomis užkandžių lėkštėse.