Saldus sausaininis pagrindas, karčios šermukšnių uogos, švelni varškė ir juodasis šokoladas – kuo gi ne puikus derinys? Skoniai tarpusavy labai dera ir gardžiai valgosi su kava ar arbata, bet kadangi pyragas nėra sprangus – skaniai valgysis ir vienas.
Pyragą gaminu apvalioje silikoninėje tortinėje (28cm).
Pirmiausiai užkaičiu nedidelį puodą su
180-200gsviesto
Tuomet virtuvinio kombaino peiliais iki smulkiausių trupinių susmulkinu
2pak. šokoldainių sausainių (pvz. Selga)
Trupinius beriu į kepimo formą, užpilu tirpintu sviestu, labai gerai išmaišau ir išlyginu paviršių. Ant jo pilu norimą kiekį
Šermukšnių uogienės (galima naudoti bruknių, spanguolių uogienes, vyšnių džemą arba šaldytus serbentus)
Šį sluoksnį taip pat gražiai išlyginu. Imuosi varškės sluoksnio – tais pačiais kombaino peiliais iki vientisos masės išplaku
3pak. riebesnės varškės (apie 500-600g)
3 kiaušinius
3/4 st cukraus
porą lašų romo arba vanilės esencijos
Varškę pilu ant uogų ir pyragą šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 30-40min. Varškės masė būna dar skystoka, bet vėliau, šaldant, ji sustingsta. Palieku pyragą atvėsti, o tuo metu vandens vonelėje išlydau plytelę
Juodo šokolado
50g sviesto
Išsilydžiusiu šokoladu aplieju pyragą, pabarstau šokoladiniais pabarstukais ir nešu į šaldytuvą bent 12 valandų.