Avižiniai obuolių ir džiovintų spanguolių krepšeliai

DSC_0263 modified

– Kai norisi Kalėdų kvapo virtuvėje –

– visad prisimenu šį puikų šaldytos bemielės tešlos šedevrą, gimusį iš… tingėjimo kočioti tešlą. Anksčiau spausdavau formele apvalius tešlos gabaliukus, likusią tešlą vėl kočiodavau, vėl spausdavau… Na, o paprasčiau turbūt negali būti:

Šaldytos tešlos lapelį

Supjaustau į 12 lygių juostelių. Juosteles po 3 – vieną ant kitos ratu, juostelės viduriu į dugną – sudedu į silikoninę keksiukų formą, galai telieka virš formos. Jei neturite silikoninės – naudokite popierines formeles.

Tuomet imuosi įdaro – nulupu, išsėklinu ir nedideliais kubeliais supjaustau

4 vidutinius obuolius

Kubelius gilesniame inde sumaišau su

2vš rudojo cukraus

4vš avižinių dribsnių

1-2vš džiovintų spanguolių

Įdarą tolygiai paskirstau į visus krepšelius, saikingai pabarstau

Cinamonu

Formą dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę (kepimo režimas viršus/apačia), krepšeliai kepa apie 20-30min. Baigtumą galima suprasti iš apskrudusių tešlos kraštų.

Tiekiu karštus su vanilinių ledų šaukštu desertinėje lėkštėje, o atvėsusius – su mėgstamu karštu gėrimu ar pienu.

Patarimas – pradėjus kepti bemielės tešlos gaminius, orkaitės geriau neatidarinėti, tešla gali subliūkšti.

Parašykite komentarą