– Kai norisi Kalėdų kvapo virtuvėje –
– visad prisimenu šį puikų šaldytos bemielės tešlos šedevrą, gimusį iš… tingėjimo kočioti tešlą. Anksčiau spausdavau formele apvalius tešlos gabaliukus, likusią tešlą vėl kočiodavau, vėl spausdavau… Na, o paprasčiau turbūt negali būti:
Šaldytos tešlos lapelį
Supjaustau į 12 lygių juostelių. Juosteles po 3 – vieną ant kitos ratu, juostelės viduriu į dugną – sudedu į silikoninę keksiukų formą, galai telieka virš formos. Jei neturite silikoninės – naudokite popierines formeles.
Tuomet imuosi įdaro – nulupu, išsėklinu ir nedideliais kubeliais supjaustau
4 vidutinius obuolius
Kubelius gilesniame inde sumaišau su
2vš rudojo cukraus
4vš avižinių dribsnių
1-2vš džiovintų spanguolių
Įdarą tolygiai paskirstau į visus krepšelius, saikingai pabarstau
Cinamonu
Formą dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę (kepimo režimas viršus/apačia), krepšeliai kepa apie 20-30min. Baigtumą galima suprasti iš apskrudusių tešlos kraštų.
Tiekiu karštus su vanilinių ledų šaukštu desertinėje lėkštėje, o atvėsusius – su mėgstamu karštu gėrimu ar pienu.
Patarimas – pradėjus kepti bemielės tešlos gaminius, orkaitės geriau neatidarinėti, tešla gali subliūkšti.