Ši sriuba tinka šventiniam pietų stalui, ja galima pasilepinti šaltą vakarą ar ryte po gausesnių vakarėlio vaišių. Skonis ypatingas dėl antienos mėsos ir švelnaus derančio aštrumo. Antienos mėsa brangi, todėl, norint pigesnio varianto, galima naudoti ančių krūtinėlių sriubos rinkinį (karts nuo karto būna prekybcentriuose). Šventiniam variantui, žinoma, geriau pirkti ančiuką.
5-7l puode užvirinu 0,5 tūrio vandens ir dedu
0,5 ančiuko (arba 1kg sriubos rinkinio)
Dengiu dangtį, sumažinu ugnį ir imuosi daržovių.
0,5 didelės cukinijos – nulupu ir supjaustau kubeliais
3 morkas – sutarkuoju stambia tarka (arba naudoju Ruošinį)
700ml pomidorų savo sultyse (geriau naminių) – sutrinu iki vientisos masės
8-10 skiltelių česnako – labai smulkiai sukapoju
Saują baziliko lapelių – šviežius sukapoju arba atšildau šaldytus
Antienai išvirus, ją ištraukiu į lėkštę, atvėsinu ir, nuėmus nuo kaulų, suplėšau mažomis juostelėmis. Toliau į verdantį sultinį, kas 5 minutes beriu morkas, tuomet cukiniją, supilu trintus pomidorus ir, prieš pat išjungiant ugnį – bazilikus su česnakais. Taip pat pagardinu
2aš druskos
4-5 konservuoto jelapeno (ar čili pipiro) riekelėmis
Įberiu
1st ilgagrūdžių ryžių
Išjungiu kaitrą ir dengiu dangtį. Puodo neliečiu bent pusvalandį. Sriuba tikrai neatauš, nes antienos riebalai turi savybę labai ilgai vėsti.
Tiekiu su skrudinta juoda arba kvietine duona. Grietinė šioje sriuboje netinka.
Patarimas – tokią pat sriubą galima virti iš žąsienos, tik tuomet cukiniją keičiu moliūgu.