Nevartotinas pavadinimas, bet man jis skanus 🙂 Gal kas pamenat? – panašią mišrainę dalindavo mokyklose ir darželiuose. Būtinai su juoda duona ir stiklinaite kefyro. Bobutė darydavo burokėlių mišrainę su grietine. O štai mano mėgstamiausias receptas- su nekeptu svogūnu ir raugintais (jokiu būdu ne marinuotais) agurkais.
Išverdu
2-3 burokus
200g nedidelių pupelių
Burokus supjaustau smulkiais kubeliais ir suberiu į koštuvą, kad nusivarvėtų sultys. Ten pat suberiu kubeliais pjaustytus
5-6 raugintus agurkus
Smulkiai sukapoju
1 didesnį svogūną
Visas daržoves sumaišau su trupučiu druskos ir
6-8vš tyro aliejaus
Tiekiu su juoda duona/kefyru ar kaip garnyrą prie mėsos kepsnių.
o prisimenu sia misraine , dazniausiai mama darydavo per adventa ir kucia , tik dedavo raugintus kopustus . As taip pat darydavau si vinegreta ir man labai patikdavo . Dariau neseniai ir cia Tenerifeje , bet tik dejau burokelius , virtas pupules , kepta duona ir alieju , buvo kitokia bet vistiek skani , bent jau man .
Nostalgiška… Ačiū už pasidalijimą prisiminimais, Regina 🙂