Burokėliai su varške ir daigintais ridikėliais

DSC_0799

Pastebėjau, kad kiekvienais metais sausio mėnesį pradedu varstyti dėžutes su sėklomis, svajoti ką auginsiu šiltnamy, ką vazonuose. Ir tada prisimenu koks skanumynas ant palangės išauginti daigai. Sėju pipirnes, burokėlius, ridikėlius, žirnius, saulėgrąžas… Keletą naujų daiginimo idėjų įdedu nuotraukų pavidalu po receptu. O ir receptų su daigintomis daržovėmis bus nemažai 🙂

Šis patiekalas nuteiks pavasariškai, gaiviai. Dažniausiai burokėlius derindavau su fetos sūriu, pabandžiau varškę – rezultatas pranoko lūkesčius.

Vienai porcijai griežinėliais supjaustau

1 vidutinio dydžio virtą burokėlį

Griežinėlius dedu bokšteliu į lėkštę, šonus pabarstau

100g riebesnės varškės

Saujele daigintų ridikėlių

1aš sezamo sėklų

Burokėlių bokštą gausiai palaistau

„Naršarab” padažu arba granatų sultimis

Ir iškarto, kol granatai nenudažė varškės, tiekiu stalan.

Patarimas – visus produktus, išskyrus daigus, iki ruošiant laikykite šaldytuve.

DSC_0628 DSC_0637 DSC_0640

0 atsakymų į “Burokėliai su varške ir daigintais ridikėliais”

Parašykite komentarą