Pastebėjau, kad kiekvienais metais sausio mėnesį pradedu varstyti dėžutes su sėklomis, svajoti ką auginsiu šiltnamy, ką vazonuose. Ir tada prisimenu koks skanumynas ant palangės išauginti daigai. Sėju pipirnes, burokėlius, ridikėlius, žirnius, saulėgrąžas… Keletą naujų daiginimo idėjų įdedu nuotraukų pavidalu po receptu. O ir receptų su daigintomis daržovėmis bus nemažai 🙂
Šis patiekalas nuteiks pavasariškai, gaiviai. Dažniausiai burokėlius derindavau su fetos sūriu, pabandžiau varškę – rezultatas pranoko lūkesčius.
Vienai porcijai griežinėliais supjaustau
1 vidutinio dydžio virtą burokėlį
Griežinėlius dedu bokšteliu į lėkštę, šonus pabarstau
100g riebesnės varškės
Saujele daigintų ridikėlių
1aš sezamo sėklų
Burokėlių bokštą gausiai palaistau
„Naršarab” padažu arba granatų sultimis
Ir iškarto, kol granatai nenudažė varškės, tiekiu stalan.
Patarimas – visus produktus, išskyrus daigus, iki ruošiant laikykite šaldytuve.
Tai mane domina