Prisidaiginau burokų lapelių – laikas skanioms salotoms. Ypatingai lengvos, gaivios, pavasariškos salotos. Kadangi susimaišę ingredientai salotinėje atrodo nepatraukliai, gaminu atskiras porcijas kiekvienam valgančiajam. Vienai porcijai:
1-2 virto burokėlio griežinėliai
50-100g gabaliukais pjaustyto varškės sūrio
50-100g keptos/virtos vištienos filė ar krūtinėlės
žiupsnis burokėlių lapelių
Salotas užlieju šlakeliu
Citrinos sulčių
Jei norisi „šlapesnio” skonio, galima palaistyti obuolių ar granatų sultimis.
Tiekiu iškarto, galima valgyti su rugine duona.
Sudominot … kaip Jūs tuos burokėlius daiginot? Negi taip paprastai, kaip parodyta paskutinėje nuotraukoje??? 🙂
Taip, Jurga, taip daiginu tiek burokus, tiek morkas. Kam išmesti nupjautą galą, jei iš jo dar galima gauti tokios skanios naudos 🙂
Super 😀 Dėkui už idėją! Pati niekad nebūčiau sumąsčiusi… 🙂
🙂 Skanaus
Kumucia, ar nupjautus burokėlius laikote vandenyje, kaip svogūnus? Per kiek laiko sudygsta?
Taip, Nida, kaip svogūnus. Sudygsta per 8-9 dienas.
Ačiū 🙂
Į sveikatą 🙂