Pavasaris atrieda, miškai jau čiulba paukščiais, akyse tirpsta sniegas, kalasi augalų daigai. Tokiu periodu visad prisimenu linų sėmenis – norisi apsivalyti nuo per žiemą susikaupusių šlakų, toksinų ir pan. Nesiplėsiu aprašant jų naudą organizmui, daugybė informacijos tūno intereneto erdvėse. Aprašysiu savo mėgstamiausią jų vartojimo būdą. Sėmenis perku iš ūkininkų, jei neturite tokios galimybės – ieškokite jų prekybos centruose prie sėklų ar sėklų duonai mišinių. Perku
0,5kg linų sėmenų
Juos sumalu kavamale. Beje, esu bandžiusi malti su virtuvinio kombaino S peiliais – nieko nepavyko. Kiekvieną rytą, tik atsikėlusi ir išgėrusi vandens, sumaišau
1vš maltų sėmenų su
1st kefyro
Leidžiu pabrinkti apie 5min. ir tuomet nedideliais gurkšniais, neskubant, pakramtant linus, išgeriu. Pusryčių nebereikia – linai sukelia stiprų sotumo jausmą.
Skonis tikrai neprašo jokių priedų, bet jeigu visgi jis jums pasirodytų britkus – įmaišykite šaukštelį medaus.
As irgi dazai vartoju semenis. Taciau esu daug kur skaiciusi, kad ju is anksto malti nepatariama, nes su laiku (mazdaug paros ar dvieju laikotarpyje) dingsta gerosios savybes. Tad as dabar naudoju Bullet mikseriuka (arba malu su kava male kas dvi dienos)…