Švieži kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru. Kad sūrio nepasirodytų per mažai, dėjau jo ir į padažą. Sviestas sviestuotas, sakysit, o iš tiesų gavosi netgi labai ypatingas patiekalas. Jei skaičiuojate kalorijas, atsisakykite sūrio padaže arba naudokite liesesnius sūrius.
Pirmiausiai pasigaminu tešlos, receptas čia. Kad būtų labiau spalvota, dėjau 1aš ciberžolės.
Tešlai vėstant, imuosi įdaro. Labai gerai permaišau
130-150 g pesto
300-400 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
Naudoju Gouda tipo sūrį, bet tiks bet kokie puskiečiai ar kietieji sūriai, skonio reikalas.
Tešlą plonai iškočioju, išspaudžiu nedidelius apskritimus, ant jų dedu arbatinį šaukštelį įdaro ir stipriai rankomis arba specialia formele užspaudžiu kraštus.
Kai jau virtiniai suraityti, gaminu padažą. Nedideliame puode užkaitinu (neužverdu)
200 ml grietinėlės (galima naudoti 12 proc. grietinėlę kavai)
žiupsnelį jūros druskos
0,5 šaukštelio džiovintų maltų svogūnų
žiupsnelį maltų baltųjų pipirų
100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Padažui užkaitus, dengiu dangtį ir išjungiu ugnį.
Vienai porcijai verdu 10-15 virtinių. Leidžiu juos į verdantį pasūdytą vandenį ir laukiu, kol jie iškils į vandens paviršių, lukteliu dar 4-5 minutes ir išgriebiu arba nukošiu koštuve.
Tiekiu iškarto, porciją užpilant 3-4 šaukštus padažo.