Absoliutus favoritas mano pusryčių meniu, kepu šią kiaušinienę nuo vaikystės. Kepta juoda duona, skystas trynys… Niekada nepublikavau šio recepto, nes maniau, kad tai jokia naujiena. Tačiau jau kelis kartus, pasakojant apie šį skanėstą, pašnekovai paklausė „o kaip tai pagaminti”. O gaminti labai lengva.
Vienai porcijai imu
2 riekes juodos duonos
Vidury padarau norimos formos išpjovą, kartais trikampę, kartais stikliuku išspaudžiu rutuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinu saulėgrąžų aliejų, į jį įmetu
1 česnako skiltelę
Kai ji paskrunda, ištraukiu ir dedu duonos riekes. Vienai pusei paskrudus, apverčiu ir, taikydama tryniu į skylutes duonoje, įmušu
2 kiaušinius
Iki minimumo sumažinu ugnį, sudedu išpjautus duonos viduriukus, užberiu po žiupsnelį
druskos
maltų juodųjų pipirų
rozmarino
Dengiu dangtį ir palieku kepti apie 5-6min. Išjungus ugnį dangčio nenuimu, palieku kiaušinienę baigti kepti likusiame karštyje. Kiaušinienę galima apversti, tuomet trynys bus labiau iškepęs.
Garnyrus ruošiu sezoniškai- šaltuoju sezonu man skaniausia su raugintais kopūstais ir trupučiu majonezo, pavasarį su pirmais salotų lapais ir krapais iš šaldymo kameros, vasarą su šviežiai raugtais agurkais …
RANDU DAUG NAUDINGOS INFORMACIJOS NORS ESU KIETA< BET LABAI MALONU< ACIU
Malonu 🙂
Vaikysteje tai vadindavome „Pirato akis”. Gal todel kad viena?
Labai smagus pavadinimas 🙂 tik, turbūt, išpjaudavote rutuliuką?