Šokoladiniai keksiukai su aguonomis ir sezamo sėklomis

DSC_1414

Būna, kad šauna mintis sumaišyti logiškai ne itin derančius produktus ir gaunasi visai neblogas patiekalas. O mintis keksiukus pagardinti sezamo sėklomis tapo tiesiog atradimu! Traškančios aguonų ir sezamo sėklos puriame, drėgname šokoladiniame skonyje – kažkas ištiesų naujo ir labai gardaus. O dar ir ant stalo liūdėjo trys braškės, taigi įtupdžiau jas į tris keksiukus – gavosi dar skaniau, mat braškės rūgštelė davė gerą atsvarą šokolado saldumui. 

Tešlai gaminti naudoju plaktuvą ar virtuvinį kombainą – ne tik trumpesnis gaminimo laikas, bet ir žymiai geriau susimaišę ingredientai. Pirmiausiai orkaitėje stikliniame ar metaliniame indelyje 50C išlydau

100-150g juodo šokolado

Kuo daugiau kakavos, tuo geriau. Aš naudoju specialų kulinarinį šokoladą, bet puikiai tinka bet kuris, turintis didelį kakavos procentą. Taigi, sekančia tvarka dedu ir maišau

4 kiaušinius

1st cukraus

Šokoladą

1st miltų

Kai jau produktai tolygiai susijungia, indą su tešla atidedu į šoną ir susidėlioju popierines formeles į keksiukų kepimo formą. Tuomet pasemiu

1vš sodos

Laikau šaukštą virš tešlos ir labai lėta srovele pilu

Actą

Leidžiu putoms varvėti ant tešlos, pilu actą tol, kol soda burbuliuoja. Likusios šaukšte sodos nenaudoju, tik putas.

Suberiu

2vš aguonų ir

2vš sezamo sėklų

Atsargiai įmaišau putas ir sėklas ir pilu po 2vš tešlos į formeles. Kaip minėjau – galima įsodinti ir po braškę.

Kepu apie 25min. 180C.

Keksiukų kepurės nebūna labai šokoladinės spalvos, bet prakandus randami visi lobiai 🙂

Valgome su kava/arbata ar stikline pieno.

Parašykite komentarą