Vieni universaliausių kotletų, kepu juos lengviems pietums/vakarienei. Tinka ir Kūčių stalui. Vieną vienintelį kartą pabandžiau juos kepti iš pirkto žuvies faršo ir supratau, kad šios klaidos niekada nebekartosiu 🙂 Šie kotletukai, kaip ir visi žuvies produktais, galioja nelabai ilgai. Kad ir kaip norėtųsi, piknikui ar ilgesniam laikui šiltame ore jie nėra tinkami.
Žuvį dažniausiai perku Karoliniškių turgelyje, ten, nepaisant turgavietės mažumo, yra net trys žvynuotųjų skyriai. Tik ten ir randu rajos sparnų, šviežios strimėlės, vilkžuvės didkepsnių ir kitų gėrių.
Šiems kotletams tinka tinka visos jūros lydekos, menkės ir panašios žuvys.
12 kotletų reikia:
1 kg jūrinės žuvies filė
2 kiaušinių
1 didesnio smulkiai kapotu svogūnu (galima ir sumalti kartu su žuvimi)
1 šaukštelio druskos
1 stiklinės džiūvėsėlių (galima keisti sėklų rupiniais ar rupiais miltais)
žiupsnelio maltų garstyčių
žiupsnelio džiovinto raudonėlio
žiupsnelio labai smulkiai kapotos kalendros lapelių (sezoniškai)
Žuvį sumalu mėsmale ar virtuvinio kombaino S peiliais ir gautą masę sukrečiu į gilų indą.
Įmušu kiaušinius ir suberiu visus kitus ingredientus.
Viską rankomis labai gerai išmaišau. Gautą masę padalinu į 12 dalių, fomuoju kotletukus ir kepu juos gerai įkaitintame nerafinuotame saulėgrąžų aliejuje. Kepimo laikas priklauso nuo kaitros dydžio, abi pusės turi būti gražiai apskrudę.
Tiekiu su įvairiausiomis daržovėmis, bulvių ar grikių koše, puikiai dera ir balti padažai.