Neseniai mama papasakojo, kad būdama sode ir jau užmaišiusi tešlą cukinijų blyneliams, prisiminė, jog neturi keptuvės, todėl tarkius supylė į kepimo skardą ir iškepė orkaitėje, kaip kugelį. Kadangi ji labai gyrė skonį, pabandžiau ir aš. Tik truputį pažaidžiau su padažo skoniu. Rezultatas pradžiugino, visiems labai patiko ir tiko. Kepsim dar ir dar.
2 jaunas cukinijas (apie 1,5 kg)
nulupu ir sutarkuoju stambia tarka. Tarkuoju iškarto į koštuvą. Tarkius sumaišau su
2 šaukšteliais druskos
Labai gerai permaišau ir palieku ramybėje 15-20 min., tik kad truputį nuvarvėtų.
Tuomet tarkius sumaišau su
3 kiaušiniais
1 st miltų
žiupsneliu ciberžolės
žiupsneliu maltų kmynų
Viską išmaišau, pilu į stiklinę (ar silikoninę) kepimo skardą ir šaunu į orkaitę. Kepu apie 1 h 180 C. Viršus turi būti apskrudęs.
Padažui sumaišau
~ 400 g varškės (du standartinius pakelius)
100 ml kambario temperatūros pieno
2 šaukštus grietinės
2-3 smulkia tarka sutarkuotus trumpavaisius agurkus
1 šaukštelį druskos
Padažą tiekiu atskirame indelyje, bevalgant vyrai paprašė dar ir grietinės, man užteko ir varškės padažo.
Atvėsusį plokštainį kitą dieną pašildžiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Is nepilno kiekio kepiau dvi apkepeles, valgiau su jūsų nurodytu padažu ir rūkyta lašiša – pasaka! Puiki alternatyva ir tradiciniam kugeliui, kai norisi lengvesnes versijos (arba džinsai ima verzti :)).
Miela Marija, visada labai džiaugiuosi tokiais komentarais, faina, kad gardžiuojatės maistu 🙂