Puikus gaminys rudeniop, kai žalumynai baigia savo gyvenimą. Taip ruoštomis žolelėmis gardinu blynus, rytietiškas bandeles, žuvies ar mėsos kepsnius, sriubas… Kiekvienais metais gaunu vis kitokį skonį, nes auginu vis įvairesnių žalumynų. Mums pastaruoju metu pradėjo labai patinkti kalendros, o štai petražolių vengiame. Todėl aprašysiu mūsų namų skonį, jei gaminsite – derinkite pagal savąjį.
Skinu šiuos žalumynus:
Kalendrą
Žalią baziliką
Krapus
Špinatus
Raudonėlį
Visko reikėtų po 2 kupinas saujas. Žalumynus perplaunu po tekančiu vandeniu ir palieku ant virtuvinio rankšluosčio išdžiūti. Sausus sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir smulkinu iki tyrės. Stabdau peilius ir į tyrę sudedu
2aš druskos
4vš aliejaus
1vš sezamo sėklų
4-6 smulkiai kapotas česnako skilteles
Vėl jungiu peilius ir malu apie 30 sekundžių. Pagardą sudedu į nedidelius stiklainiukus ir juos laikau šaldytuve. 3-4 mėnesius mėgaujamės vasaros kvapais.
Laba diena, ačiū už pastabą 🙂 Pataisiau, turi būti aš – arbatiniai šaukšteliai.