Kiekvienais metais ieškau įdomesnių margučių puošybos būdų, man svarbu, kad kiaušinis liktų valgomas. Daržovėmis, arbatomis, žolėmis ir kopūstais marginti kiaušiniai jau pabodo, todėl šiemet atkreipiau dėmesį į dekupažą natūraliomis priemonėmis. Šiandien buvo repeticija ir ji pavyko tiesiog puikiai! Skaičiau ir apie krakmolo klijus, bet juos paliksiu kitiems metams.
Taigi, pirmiausiai apsirūpinu trisluoksnėmis servetėlėmis su nedideliais raštais, buvo tikrai nelengva išsirinkti patinkančius ir nedidelius raštus. Paveiksliukus atsargiai išplešiu, kerpant žirklėmis labai išryškėja siūlė, o plėšytas susilieja su lukštu. Taip pat iš dėžės ištraukiu teptuką.
Metaliniame puodelyje sumaišau
2vš želatino
4vš vandens
Palieku pusvalandžiui išbrinkti, po to, jei reikia, įpilu dar vandens, tiek, kad vos vos apsemtų želatinos grūdelius. Kaičiu pačią mažiausią ugnį ir vis maišant kaitinu, kol želatina ištirpsta.
Tuomet imu virtą kiaušinį, lukštą patepu želatinu, atsargiai uždedu paveiksliuką ir vėl tepu sluoksnį želatino. Taip teplioju, kol pasidengia visas kiaušinis. Paruoštą kiaušinį dedu ant grotelių ir palieku apdžiūti.
Taip papuoštas kiaušinis dar ir tampa nepramušamu, nes želatinas amortizuoja smūgį kitu kiaušiniu. O smarkiai daužtas į stalą pasiduoda.
Želatinas ir servetėlės absoliučiai nepakeičia kiaušinio skoninių savybių, ir tai, manau, labai šaunu.
ar yra skirtumas, koks zelatinas? ar tinka tas oetker? ar butinai tas stambesniais grudeliais, ilgai brandinamas?
Nemanau, kad yra skirtumas kokio gamintojo želatinas 🙂
Auksarankė 🙂
🙂