Silkė su burokėliais ir avinžirniais

DSC_1524

Labai mėgstu pupeles, bet labai nemėgstu ilgo mirkymo ir kartais pervirusių ir subyrėjusių. Ruošiantis šventėms norisi jas pasitikti gera nuotaika, vieną kartą taip ir gavosi – nuotaiką beveik sugadino subyrėjusios pupelės klasikinei silkei su burokėliais. Bet tuomet kitame puode mirko avinžirniai falafelių gamybai. Dalį jų paprašiau pavaduoti pupeles mišrainėje ir dabar jau kitokios silkės su burokėliais nebeįsivaizduoju.

4-6 porcijoms reikės:

1  didesnio virto burokėlio

2 silkių filė

2 marinuotų agurkų

1st mirkytų ar virtų avinžirnių

100ml mėgstamo aliejaus

Po žiupsnelį druskos ir maltų citrinpipirių

Skaniausia silkė – tai namie marinuota skumbrė, sako vyras 🙂 Taip, tikrai, žymiai skaniau, bet tik jei tam yra laiko. Greitam paruošimui perku sūdytos silkės išklotines su oda.

Burokėlius, silkę ir agurkus supjaustau nedideliais kubeliais, gilesniame inde sumaišau su avinžirniais, pagardinu prieskoniais, supilu aliejų ir šaukštu sumaišau.

Galima apšlakstyti citrinos sultimis, įmaišyti kapotų prieskoninių žolelių ir net aliejų keisti majonezu.

Tiekiu salotinėje arba porcijuoju taurėse. Su rugine duonele.

Parašykite komentarą