Keksiukai visada labiau siejami su vaikų šventėmis, tačiau šie skanuoliai puikiai tinka ir suaugusiems, ypač tiems, kurie vaikystėje mėgo bezė pyragėlius 🙂 Žinoma, panašumas tik vizualus, bet nesutikau nė vieno, kuris būtų pasakęs kokį neigiamą žodį apie šių skonį. Tikrai tobuli. Tik sunkiai transportuojami ir greitai prarandantys prekinę išvaizdą. Pačius keksiukus galima iškepti net ir kelias dienas prieš planuojamą valgymą, o štai kremą kepurėms reiktų plakti tik prieš pat valgant ir jei jau liktų nesuvalgytų, tai po to keksiukus laikyti šaltai. Galima kremą standinti kukurūzų krakmolu ar specialiais grietinėlės standikliais, bet tai tikrai neprideda gero skonio.
12 šokoladinių keksiukų mikseriu suplaku
3 kiaušinius
1st balto cukraus
100ml neutralaus kvapo aliejaus
1-2 lašus romo esencijos
3vš kakavos
1st be kaupo kvietinių miltų
Gautą tešlą pilu į popierinėmis formelėmis išklotą keksiukų formą, užpildant pusę formelės. Kepu apie 30-40min., baigtumą patikrindama mediniu pagaliuku. Keksiukus palieku pilnai atvėsti.
Kremui tuo pačiu mikseriu iki standumo išplaku
200ml 35proc. grietinėlės
Tuomet į grietinėlę sudedu
3vš cukraus pudros
250g maskarponės sūrio
ir lėtu greičiu juos įmaišau į grietinėlės masę. Gautą kremą sukrečiu į konditerinį maišelį su figūriniu antgaliu ir išspaudžiu „kepures” ant keksiukų. Jas pabarstau šokolado drožlėmis arba specialiais pabarstukais.
Skanu ir paprasta. Ryt kepsiu 😉