Cinamoninės rožytės

DSC_0339

 Vieno kąsnio sausainiukai – puikus arbatos ar kavos puodelio palydovas. Ypač su miela drauge, plepant apie orą ir vaikus 🙂 Kadangi esu lėto gyvenimo šalininkė, renkuosi namie gamintą tešlą, o skubančioms šeimininkėms, kaip visada, pagelbės pusfabrikačiai – šaldyta tešla. Tik šiems sausainiukams labiau tinka mielinė tešla, ne bemielė.

Pirmiausiai užmaišau mielinę tešlą, receptą rasite čia.

Tešlą iškočioju, išpjaunu taisyklingos formos kvadratą ar stačiakampį, tuomet puodelyje išplaku

1 didesnį kiaušinį

Plakiniu patepu tešlą ir beriu

Cinamono

Rudojo cukraus

Kiekis priklauso nuo norimo saldumo, jei norisi labai saldžiai – cukrus turi padengti tešlą taip, kad ji nepersišviestų. O cinamono reiktų nepadauginti, net didžiausiam lakštui naudoju ne daugiau nei pusę arbatinio šaukštelio. Tolygiam pabarstymui naudoju tankų sietelį, cinamoną suberiu į jį ir, laikydama apie 20cm aukštyje virš tešlos, švelniai daužau pirštu į sietelio šoną.

Tešlą supjaustau daugmaž 3cm pločio ir 10cm juostelėmis, jas susuku į ruloniukus ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepant rožytės pučiasi, todėl reikia palikti bent 2cm tarpus.

Tiekiu, pabarsčiusi cukraus pudra.

Rožytės, kaip ir dauguma mielinių gaminių, skanios šviežios.

DSC_0344

 

Parašykite komentarą