Labiausiai šie kotletukai tinka ant šventinio stalo, kelionėje, iškyloje, prie ežero ar jūros, vaikų šventėse… Žodžiu, absoliučiai visur 🙂 Pirmą kartą įkišt pomidoriukus į faršą mintis kilo belipdant kotletus su putpelės kiaušiniais. Atrodys, kad tai labai sudėtingai paruošiamas patiekalas, bet bus sunku sulipdyti tik pirmus kelis.
Po tekančiu vandeniu gerai nuplaunu
1 indelį (250g) vyšninių pomidoriukų
ir gilesniam dubeny išminkau
700-800g kiaulienos perpus su jautiena faršo
2 kiaušinius
1 saują su kaupu džiūvėsėlių
2vš burnočio sėklų
1vš česnakų ruošinio arba 8-10 smulkiai sukapotų skiltelių
1aš džiovintų bazilikų
1aš druskos
Konsistencija turi būti ne per skysta, jei trūksta kietumo, įberiu dar džiūvėsėlių. Šlapiom rankom atžnybu nedidelį kiekį faršo, išploju delne, dedu pomidoriuką ir kruopščiai jį paslepiu farše. Kotletukus dedu ant sudrėkintos medinės pjaustymo lentelės. Po lipdymo procedūros pilu aliejaus į keptuvę ir apkepu kotletus iš abiejų pusių, versti reikia atsargiai, kad neplyštų šonai. Tiekiu atvėsintus su juoda skrudinta duona, marinuotom ar šviežiom daržovėm, padažais.
Patarimas – pomidoriukus naudokite kuo mažesnius.
aciu uz recepta
Ačiū, kad skaitote 🙂
Ar tikrai cesnako 8-10 skilteliu? Ar ne per daug tokiam kiekiui farso?
Miela Rasa, nelygu kokio dydžio skiltelės, mes naudojame kaimiškus, nedidelius.