Miežinė kopūstienė „iš kirvio”

DSC_0184

Visi žinome pasaką apie košę iš kirvio. Tai štai labai panašiai viskas ir nutiko su šia sriuba. Lauke atvėso, jau norėjosi karšto maisto ir vyras paprašė kopūstų sriubos. Kopūstą turėjau, bet nei bulvių, nei morkų, nei cukinijos ir net mėsos sultiniui. Važiuoti į parduotuvę nebuvo jokio noro, todėl sumaniau apšvarinti šaldytuvo lentynas ir sukurti naują sriubą. Cha! Lyg ir labai paprasta, bet tuo pačiu originali sriuba. Ir kopūstiškai švelni, ir soti, ir …

Sriubai reikės:

1 stiklinės miežinių kruopų (apie 120g)

6-8 karšto rūkymo dešrelių

1/4 šviežio kopūsto (apie 300-400g)

1 svogūno

2 vidutinio dydžio pomidorų

saujos jaunų burokėlių lapelių

50 g sviesto

1 šaukšto druskos

1 šaukšto pesto padažo

po žiupsnį kalendros lapelių ir krapų šakelių

Vandeniui puode užvirus, suberiu miežines kruopas ir šiaudeliais supjaustytą kopūstą. 15min. te paverda. Tuo metu  kubeliais supjaustau svogūną ir pomidorus, įkaitinu keptuvę su sviestu ir jame apkepinu šias daržoves. Keptuvės turinį pilu į puodą, sudedu nedideliais gabaliukais pjaustytas dešreles ir vėl palieku puodą ramybėje 10min. Sukapoju prieskonines žoleles ir burokėlių lapus. Po 10min. virimo, suberiu kapotus žalumynus, įdedu šaukštą pesto, druskos, sriubą permaišau, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir po 15 min. sriubą tiekiu. Būtinai su šaukštu grietinės ir juoda rugine duona.

Mano didysis kritikas, pirmą kartą paragavęs šios sriubos, nepasakė… nieko. Tik po kelių dienų prisipažino, kad „skanesnės nesu ragavęs”. Super įvertinimas 🙂

2 atsakymai į “Miežinė kopūstienė „iš kirvio””

  1. Ačiū už receptą. Gera sriuba. Na kaip aš mėgstu tokius receptus iš kirvio”, tai negaliu net apsakyti. Šiandien paskaičiau, šiandien ir išviriau. O tai reiškia, kad iš to, kas namie buvo. O pagal šį receptą buvo visko, išskyrus kopūstą, tačiau labai gerai išėjo ir su Pekino kopūstu, tik jam virti reikia trumpiau laiko. Visiems buvo skanu, o man labiausiai, todėl dar ir per vakarienę sulapnojau lėkštę.

Parašykite komentarą