Kepti kalmarų žiedai

Kepti kalmarų žiedai – puikus užkandis, tiek šiltas, tiek atvėsęs, nors pirmenybę visgi teikčiau šiltiems. Taip pat labai didelė padažų pasirinkimo įvairovė, galima naudoti česnakinius, garstyčių ar raudonuosius aštriuosius. Teisingai paruošti šį patiekalą nėra sudėtinga, svarbiausia nepervirti žiedų, kad jie netaptų kieti. Taip pat, tešloje nenaudoju kiaušinių, o miltus papildau džiūvėsėliais – taip traškiau.

Aprašysiu proporcijas 500 g šviežių kalmarų paruošimui.  Jei perku šaldytus, juos palieku kambario temperatūroje atvėsti, supjaustau 4-5 mm žiedais, didesniame puode užverdu 0,5 tūrio vandens. Vandenį pasūdau ir suberiu žiedus. Verdu 1 minutę, jokiu būdu ne ilgiau. Košiu į koštuvą kriauklėje, o kol žiedai vėsta, pasiruošiu tešlą.

3 šaukštus miltų

3 šaukštus džiūvėsėlių

1 šaukštelį ciberžolės

Žiupsnelį čiobrelio

Gerai permaišau giliame dubenyje ir, visąlaik maišydama, skiedžiu vandeniu, kol gaunu grietinės tirštumo tešlą. Nemirkau kiekvieno žiedo atskirai, tiesiog suberiu juos į tešlą, permaišau, kad tešla tolygiai padengtų kalmarus ir palieku 15 min.

Kaičiu keptuvę, pilu šlakelį aliejaus, jį gerokai įkaitinu. Nemažinant ugnies, dedu žiedus ir kepu po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.

Iškeptus kelioms akimirkoms dedu ant popierinės servetėlės, kad nubėgtų kepimo riebalai ir iškarto tiekiu.

 

Parašykite komentarą