Nuostabūs blynai, papuošiantys stalą bet kokia proga. Aprašysiu dar ir labai įdomų tešlos ruošimo būdą, dar niekada nebuvo taip lengva pasigaminti blynų per rekordiškai trumpą laiką. Taigi, tešla:
Į 2l plastikinį butelį nuo mineralinio ar alaus/limonado piltuvėlio pagalba supilu
3 kiaušinius
1st pieno
1aš druskos
1aš rudojo cukraus
2st aukščiausios rūšies miltų
Miltams pakliūti į butelį reiks padėti – arba kratyti piltuvėlį, kad miltai sijotųsi į vidų, arba peiliu maišyti miltus, kol sukris. Kiti produktai nesukels rūpesčių. Butelį užsuku kamšteliu ir 2-3 minutes plaku kaip kokteilinę. Viskas, tešla paruošta. Jei per skysta/per tiršta – pridedu miltų/pieno. Pats malonumas tame, kad į įkaitintą ir lašinukais pateptą keptuvę blynų tešlą galima pilti norimom formom. Labai patiko rusiškam receptų žurnaliuke užmatyta idėja daryti ažūrinius blynus. Gražu, puošnu ir visada aišku, su kokiu įdaru 🙂
Patarimas – šiuo būdu ruoštą tešlą butelyje galima laikyti šaldytuve iki savaitės, vis išsikepant blyną-kitą. Labai patogu, jei turit mažų smagurių.
Įdomus receptas! O ar neužtenka tam kiekiui tešlos litrinio butelio? Pritrūks vietos tešlai plaktis?
Tikrai taip, bus mažai vietos plakimui: )