Prisiminiau šį nuostabų vaikyste kvepiantį patiekalą, vienoje Vilniaus kavinių užmačiusi meniu salotų su keptu varškės sūriu. Ypatingai skanus karštas, šaltas praranda malonų girgždėjimą burnoje, bet vistiek labai tinkamas kaip priedas salotoms ar savarankiškas užkandis.
Perku patį paprasčiausią neriebų vidutinio dydžio varškės sūrį be jokių priedų. Dedu jį ant kepimo popieriaus lakšto ir ištrinu viršų
8-10 skiltelių kapoto česnako
Žiupsniu druskos
Žiupsniu maltos raudonos paprikos
Žiupsniu stambiai maltų raudonųjų pipirų
Žiupsniu kmynų
Kepu iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Tiekiu supjaustytą riekelėmis. Tinka su duona, daržovėmis, įvairiais padažais.
Patarimas – taip pat paruoštą sūrį galima kepti ir ant grilio ar šašlykinės grotelių , tik tuomet po sūriu kloju keliais sluoksniais sulankstytos kepimo folijos.