Vienas iš labai gerai pavykusių eksperimentų, labai šlapias, saikingai saldus, su traškia kepure. Ypatingai skanus karštas su ledais ar mėgstamu gėrimu.
Pirmiausiai stambia trintuve sutarkuoju
1 didesnę morką
Ir nedideliais kubeliais supjaustau
3-4 vidutinius obuolius
Tešlos plakikliu iki vientisos masės sekančia tvarka gerai išplaku
4 kiaušinius
1st rudojo cukraus
1st kvietinių miltų
1aš cinamono
Tešla turi būti tiršta, bet dar galinti tekėti nuo šaukšto. Mažam puodely sumaišau
1aš sodos su
2vš grietinės
ir šį mišinį atsargiai įmaišau į tešlą. Ją pilu ant obuolių ir morkų, labai gerai permaišau ir pilu tešlą į kepimo indą ir tolygiai užbarstau
1st avižinių dribsnių ir
1-2vš rudojo cukraus
Pyragą kepu apie 40min. 180C, labai lengva patikrinti baigtumą mediniu dantų krapštuku – įbedus į tešlą ir ištraukus sausą bus aišku, kad pyragas iškepęs.