Pirmą kartą šią kiaušinienę ragavu Ispanijoj, ji buvo patiekta bandelėje. Man asmeniškai skanesnis variantas lėkštėje su šv. daržovėm ir majoneziniu padažu.
Vienai porcijai
1 didelę bulvę
supjaustau vidutinio dydžio kubeliais ir juos beriu į gerai įkaitintą keptuvę su
šlakeliu aliejaus
Reguliariai pamaišant kepu kubelius iki sodraus apskrudimo, tuomet pabarstau
žiupsniu kmynų ir
druska pagal skonį
Gilesniam debenėly išplaku
2 kiaušinius su
žiupsneliu druskos
Ir pilu plakinį ant bulvių. Dengiu stiklinį dangtį ir stebiu kiaušinius – kai jie tampa nebenutekantys, apverčiu patiekalą ir pakepu dar apie 3-4 minutes. Tiekiu su šviežiom ar marinuotom daržovėm ir įvairiais padažais.
Patarimas: kepkite 2-3 porcijas vienoje keptuvėje, tuomet išgausite puikią apvalią formą. Apversti bus ne itin lengva (naudokite tam keptuvės dangtį), bet rezultatas leis patiekti kiaušinienę didelėje lėkstėje savarankiškam pjaustymui.
Kai norisi sočių pusryčių, o tokių dažniausiai norisi sekmadienį, kepu šią kiaušinienę. Tik porciją vyrui dar papildau naminiais rūkytais lašinukais, jam taip, sako, skaniau. Kiaušinienę, kaip ir visas kitas, valgome su daržovėmis, kadaise kažkas išmokė, kad daržovių, valgomų su kiaušiniene, kiekis turi būti dvigubai didesnis nei pačios kiaušinienės. Mums tinka, ir…
Absoliutus favoritas mano pusryčių meniu, kepu šią kiaušinienę nuo vaikystės. Kepta juoda duona, skystas trynys... Niekada nepublikavau šio recepto, nes maniau, kad tai jokia naujiena. Tačiau jau kelis kartus, pasakojant apie šį skanėstą, pašnekovai paklausė "o kaip tai pagaminti". O gaminti labai lengva. Vienai porcijai imu 2 riekes juodos duonos Vidury padarau…
Vakar Nemenčinės turguje negalėjau praeiti pro dėžę su šviežiomis bulvėmis, tokios jau jos buvo apetitnos, kad paprašiau pasverti porą kilogramų. Viriau jas vakarienės garnyrui, bet, kaip dažnai būna, bulvių lieka. Yra labai skanus būdas jas realizuoti - apkepti su kiaušiniais pusryčiams. 2 porcijoms 2 didesnes su lupenomis virtas bulves Supjaustau…