Dar vienas „baltų šaltibarščių” variantas. Kaip ir visos panašios šaltsriubės – gaivi, lengva, intensyvaus česnakinio skonio.
8-10 porcijų pagaminu iš:
2 litrų kefyro
2 ilgavaisių arba 6-8 trumpavaisių agurkų – būtinai stambiai tarkuotų, ne pjaustytų
Saujos su kaupu kapotų krapų
Tokios pat saujos kapotų svogūno laiškų
Trupučio labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
10 presu išspaustų česnako skiltelių
2 šaukštelių druskos
1 citrinos sulčių
Agurkų tarkius dedu į gilų indą ir beriu druską. Sumaišau ir palieku bent keliolikai minučių agurkų sulčių išsiskyrimui. Sudedu likusius produktus, pilu kefyrą, kruopščiai sumaišau ir, gerai atšaldžius, tiekiu. Su virtom bulvėm ar be jų.