Šių, rudenėjančių, dienų aktualija – žali pomidorai. Aprašysiu keletą idėjų.
Būna, kad sumąstymai improvizuoti virtuvėje tampa nuostabiais atradimais, ši sriuba – viena iš naujausių mano kolekcijoje… Skonis pavergia nuo pirmo šaukšto – rūgščiai salstelėjęs, saikingai aštrus. Sriuba nesunkina skrandžio, galima gaminti tiek su mėsišku, tiek su žuvies sultiniu – liks patenkinti ir vegetarai. Na, o kolegės, auginančios savas daržoves, tikrai apsidžiaugs dar vienu žalių pomidorų panaudojimo variantu.
Pirmiausiai iš norimos mėsos ar žuvies išsiverdu
Sultinį
1l vandens skaičiuoju
1kg ragu, šonkaulių (žuvies reiktų mažiau)
Verdu iki putų susidarymo, jas nugraibau, beriu
2aš druskos
1aš prieksonių sriubai mišinio
1 svogūną – luptą, bet nepjaustytą
Verdu apie 30min. Tuo metu susipjaustau
10-12 žalių pomidorų – stambesnėmis riekelėmis
1 vidutinę bulvę – nedideliais kubeliais
Pundelį žaliojo baziliko lapelių – smulkiai
Ištraukiu iš sultinio mėsą, pilu dar apie 1l vandens, užverdu ir suberiu pomidorus ir bulves, verdu apie 15 minučių. Nuo kauliukų nupjaustau mėsą ir grąžinu į puodą. Suberiu kapotus bazilikus ir blenderio pagalba sutrinu viską iki vienalytės masės. Dar truputį pakaitinu ir iškarto tiekiu. Galima su skrebučiu, su šlakeliu grietinėlės.
Patarimas – žuvies sultiniui rinkitės riebesnę žuvį, labai tinka lašišos papilvės.