Kiaušinienė su feta

DSC_0151

Ypatingiems, romantiškiems, savaitgaliniams pusryčiams 🙂

Vienai porcijai skaičiuoju

1 didesnį kiaušinį

100ml riebesnio pieno

1aš su kaupu trupinto fetos sūrio

žiupsnelį maltų citrininių pipirų

Viską išplaku gilesniame inde ir porcijuoju į sufle indelius. Kepu 150C apie 20-5min., kol kepurės paruduoja ir suskyla. Pats grožis atsiskleidžia kepant, labai gaila, bet išėmus iš orkaitės, kepinys subliūkšta. Skoninėms savybėms tai įtakos neturi.

Kadangi feta yra sūri, tiekiu su gausybe šviežių daržovių, ypač tinka pomidorai ir traškių salotų lapai. Ir skrebučiu, pateptu žaliu sviestu.

Patarimas – į plakinį galima dėti kapotų prieskoninių žolelių ar džiovintų pomidorų, skrudintos šoninės gabaliukų, grybų…

Parašykite komentarą