Ypatingiems, romantiškiems, savaitgaliniams pusryčiams 🙂
Vienai porcijai skaičiuoju
1 didesnį kiaušinį
100ml riebesnio pieno
1aš su kaupu trupinto fetos sūrio
žiupsnelį maltų citrininių pipirų
Viską išplaku gilesniame inde ir porcijuoju į sufle indelius. Kepu 150C apie 20-5min., kol kepurės paruduoja ir suskyla. Pats grožis atsiskleidžia kepant, labai gaila, bet išėmus iš orkaitės, kepinys subliūkšta. Skoninėms savybėms tai įtakos neturi.
Kadangi feta yra sūri, tiekiu su gausybe šviežių daržovių, ypač tinka pomidorai ir traškių salotų lapai. Ir skrebučiu, pateptu žaliu sviestu.
Patarimas – į plakinį galima dėti kapotų prieskoninių žolelių ar džiovintų pomidorų, skrudintos šoninės gabaliukų, grybų…