Slyvų-bazilikų pagardas

DSC_0259

Šis pagardas tinka beveik visur – prie mėsos, varškės ar fermentinio sūrio, sriubose, troškiniuose. Bet pats skaniausias mano atrastas dalykas – mėsos marinavimas. Gausiai aptepu mėsos gabalus – šonkaulius, sprandinę, kumpį, vištienos ar kalakutienos file – vynioju į folgą ir kepu orkaitėje. Mėsa būna minkšta, sultinga, kvepia česnakais ir bazilikais… Taigi, gamyba.

4kg gerai prinokusių mėlynųjų arba persikinių slyvų

Pjaunu per pusę, išimu kauliukus ir dedu į didelį puodą. Įpilu

0,5st vandens

Ir ant mažos ugnies kaitinu apie 30min.  Blenderiu susmulkinu slyvas iki vientisos masės, maišydama pakaitinu dar apie 15min. ir į masę beriu

2 saujas raudono baziliko lapelių – labai smulkiai kapoto

5-6 česnako galvas – išspaudžiu į puodą presu

4aš druskos

4vš cukraus

2aš čili miltelių

4vš tyro aliejaus

Ištirpus cukrui ir druskai, masę pilstau į švarius mažus stiklainiukus, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir verčiu ant rankšluosčio, dengiu pledu. Atvėsusius nešu į rūsį.

Patarimas – galima gaminti ir iš geltonųjų slyvų, tik tuomet naudokite žalią baziliką.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s