Žuvies pagardas žiemai

DSC_0194

Trys produktai, greitas paruošimas, ir šaltuoju sezonu, netikėtai užgriuvus svečiams, turiu galimybę paruošti ypatingai skanios silkutės/žuvies. Žinoma, šaltuoju sezonu netrūksta nei morkų nei svogūnų, bet taip faina turėt paruošto pagardo … Beje, jis labai dera ir su mėsiškais patiekalais.

3kg morkų  – sutarkuoju virtuvinio kombaino tarka

2kg svogūnų – riekelėmis supjaustau to pačio kombaino pjaustykle

Viską beriu į 7l puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir kaičiu minimalią ugnį. Nuo užvirimo skaičiuoju 15 minučių ir beriu

3aš druskos

Gerai permaišau, dar 10 minučių patroškinu be dangčio ir tuomet puodą papildau

1st tyro aliejaus ir

1l pomidorų padažo

Naudoju patį paprasčiausią,  be priedų. Kaitinu dar apie 10 min., pridedu

3aš sausos adžikos

Kadaise naudodavau čili miltelius, bet sausa adžika suteikia žymiai gardesnį skonį.

Gerai permaišiusi daržoves, pilu į švariu stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais ir verčiu aukštyn kojom. Kaip visada, apkūtoju pledu iki pilno atvėsimo. Laikau rūsy.

 Silkės ar keptos žuvies gabaliukus lėkštėje gausiai apkloju pagardu, o tiekiant karštą žuvį, pašildau stiklainio turinį keptuvėje.

Iš nurodyto kiekio gaunu 10-12 0,7l stiklainių konservų.????????????????????????????????????

Citata

17 Komentaras (+add yours?)

  1. vitalija
    Rgs 02, 2014 @ 13:26:23

    sveiki ,man kazkodel nesitiki ,kad beriat tik 3a.š druskos ir tik 3aš adžikos ,galbut 3v.š druskos ir 3v.š adžikos?

    Atsakyti

  2. Renata
    Lap 22, 2014 @ 15:55:22

    Sveiki,kur gauti sausos adzikos

    Atsakyti

    • Kumucia
      Lap 22, 2014 @ 16:01:07

      Labas, sausa adžika prekiauja rytietiškų (turkiškų) maisto prekių parduotuvėse, Vilniuje Ibrahimo pasaže, Šiaurės miestelyje priešais Norfą. Ir, žinoma, Turkijoje :)

      Atsakyti

  3. Renata
    Lap 22, 2014 @ 21:00:25

    O gal zinote kur Kaune

    Atsakyti

  4. Nadiežda
    Bal 01, 2015 @ 11:31:22

    Puikus receptas.Gaminkit.Nepasigailėsit.

    Atsakyti

  5. Alla
    Rgp 23, 2015 @ 11:44:05

    Kaip suprast “TYRO ALIEJAUS” ?

    Atsakyti

  6. Alla
    Rgp 31, 2015 @ 19:56:41

    O ne sausa adžika, netinka?

    Atsakyti

  7. Alla
    Sau 16, 2016 @ 13:45:57

    Truputį aštroka man gavosi

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos