Cukinijų sezonas, valio. Todėl su malonumu iškepiau šių, mano galva, vienų skaniausių keksiukų. Purumas ir skonis nepalieka abejingų, kadaise keksiukus puošdavau ir gardindavau glajais ar maskarponių kepurėmis, tačiau pastaruoju metu mane labiau žavi mažiau skonių viename.
Tiesiai į koštuvą stambia tarka sutarkuoju
Cukiniją
Jos reiks tiek, kad susidarytų apie 1st tarkių. Palieku tarkius koštuve, kad nusivarvėtų, o tuo metu ruošiu tešlą. Mažam indely išlydau
100g sviesto
Jam auštant labai gerai išsuku
2 kiaušinius ir
1st cukraus – su kaupu
2-3 lašelius karčiojo migdolo esencijos
Įmaišau atvėsusį sviestą ir tarkius ir beriu
2aš kepimo miltelių
Miltus
Reikės mažiausiai 1st, bet gali prireikti ir 2, tai priklauso nuo cukinijos sultingumo. Tešlos konsistencija turi būti kaip jogurto. Šaukštu pildau popierines formeles, sudėtas silikoninėje formoje, ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 20-30min., kol paruduoja viršus. Iš šios porcijos gaunu 12 keksiukų.
Tiekiu šiltus ar šaltus su pienu/arbata/kava.
Patarimas – keksiukus galima įdaryti nedidele braške ar šokolado gabaliuku. Įdarą dedu, užpildžius pusę formelės tešla ir užpilu dar šaukšteliu tešlos.
labai džiaugiuosi radusi Jūsų puslapį
Miela Aldona, labai džiaugiuosi nauja skaitytoja 🙂
Labai skanūs keksiukai, tik kitą kartą kepdama dėsiu per pusę mažiau cukraus, nes gavosi labai saldūs 🙂
Miela Agne, todėl jie ir vadinasi „saldūs cukinijos keksiukai”. Saldumo skonį, žinoma, reguliuojamės pagal save. Ačiū, kad bandote, ragaujate, komentuojate 🙂
Labai labai skanūs, minkšti, drėgni…jau senai jųos kepu ir kepu pagal šį receptą 😉 ačiū kad pasidalinot
Miela Violeta, smagu, kad patinka keksiukai, skanių akimirkų 😉
Ar privaloma karčiojo migdolo esencija?
Tikrai nebūtina, galima keisto vanilinie ar vaniliniu cukrumi. Iš bėdos cinamonu. Bet kvapų reikia, cukinija kepiny kvepia daržove 🙂