Marmeladinis tortukas

DSC_0678 modified

Na, tai turbūt lengviausiai ir greičiausiai paruošiamas tortas iš mano kolekcijos. Jei naudosite pirktinius tortų lakštus ir sausą kisieliaus mišinį – teužtruksite 15-20min. Jo sudėty, be šokoladinio glajaus, nėra riebalų. Skonis lengvas, uogomis kvepiantis, marmeladinis. Tortas tiks bet kokiai progai. Tik svarbu, kad jis ilgai nestovėtų šiltai, skaniausias – tiesiai iš šaldytuvo.

Jei naudosite pirktinius torto lakštus – rinkitės tamsius, kakavinius. Turint laiko galima išsikepti skanų biskvitą iš

3 kiaušinių

1st cukraus

1st miltų

1vš kakavos

1aš actu gesintos sodos

Pirmiausiai išplaku kiaušinius su cukrumi, įmaišau kakavą ir miltus, pilu gesintą sodą, atsargiai permaišau ir pilu tešlą į silikoninę torto formą. Kepu apie 30-40min. 180C, baigtumą tikrinu mediniu pagaliuku – pabadžius biskvitą, jis turėtų būti sausas. Formą traukiu iš orkaitės ir palieku atvėsti. Tuo metu pasiruošiu marmeladinį įdarą:

1st trintų uogų (juodųjų serbentų, aviečių, spanguolių, bruknių)

1st cukraus

1st vandens

Supilu į puodą, kaičiu nedidelę ugnį ir kaitinu iki užvirimo. 5-6 šakštus skysčio supilu į mažą indelį ir sumaišau su

3vš su kaupu krakmolo

Susidariusią košę, intensyviai maišant, supilu į puodą ir pakaitinu dar apie 5-7min. Reikia nuolat maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Jei jau taip nutiktų – išgelbės blenderis.

Jei naudotumėte sausus kisielių mišinius, juos reikėtų skiesti trečdaliu ant naudojimo instrukcijos nurodytu kiekiu vandens.

Kitame puode su vandeniu ir indeliu virš jo ištirpdau

1,5 plytelės juodo šokolado

50g sviesto (arba 50-70ml pieno)

Biskvitą perpjaunu į 2-3 dalis, dedu lakštą į tą pačią tortinę, pilu dar šilto įdaro, užkloju lakštu, paskutinis sluoksnis turi būti biskvito.

Tortą aplieju šokoladu, išlyginu paviršių, papuošiu uogomis ir nešu į šaldytuvą. Turėtų stingti bent 4-5h.

Patarimas – naudojant sausą kisielių, galima įmaišyti šviežių uogų.

Parašykite komentarą