Lietiniai su bulvių koše ir šonine

DSC_0725 modified

Jei atsibodo uogienių, dešrelių, varškės ar vaisiniai lietinių įdarai – siūlau pasigaminti ypatingai skanių ir sočių blynų. Jie tiks pietų ar vakarienės stalui, labiau tinkantys suaugusių, nei vaikų, skoniui. Man šis patiekalas atstoja vaikystę menančius skryliukus su bulvių koše, skirtumas tik tas, kad skrylius dažydavom į bulvinį padažą, o lietiniuose bulvės tarnauja kaip įdaras.

Pirmiausiai nuskutu ir nedideliais gabaliukais supjaustau

5 didesnes bulves

Jas beriu į puodą, pilu vandens tiek, kad apsemtų pilnai, įberiu

1aš druskos

kaičiu ugnį ir palieku virti. Tuo metu pasiruošiu lietinių tešlą, gilesniame inde sumaišau

2st kvietinių miltų

0,5st tyro aliejaus

2 kiaušinius

Vandens – tiek, kad tešla būtų tinkama lietiniams

Nežinau kodėl, bet lietiniai būna žymiai skanesni, jei tešlai naudoju šiltą vandenį.

Blynų keptuvę gerai įkaitinu ir, smagiai vartydama, kepu blyną po blyno. Kadangi tešloje yra riebalų, keptuvės tepti niekuo nereikia. Tuo metu jau turėtų būti išvirę bulvės, nusunkiu jas, skystį nupildama į kitą puodą – jo dar reikės. Bulves palieku šiltai, o tarp blynų vartymų susipjaustau

150-200g šalto rūkymo šoninės

1 didesnį svogūną

Pundelį šviežių krapų (galima naudoti ir šaldytus)

Įkaitinu gilesnę keptuvę, beriu šoninę, jai apskrudus – svogūnus, o po 5-7 min. – krapus. Iškarto pilu masę į bulves, skiedžiu 0,5-1st bulvių nuoviro ir grūdu košę, kol nelieka gumuliukų. Košė turi būti minkšta, bet ne per skysta, kad neišbėgtų per kraštus.

Karštą blyną gausiai patepu įdaru, suvynioju ruletu arba kvadratu ir iškarto tiekiu. Ypatingai tinka sviesto-grietinės padažas. Arba tiesiog grietinė.

Atvėsę blynai bus skanūs, jei apkepsite juos keptuvėje su trupučio sviesto.

Parašykite komentarą