Šiandien tiek prisnigo, kad norom nenorom mintys sukosi apie baltą maistą. O ir pastaruoju metu daug kas klausė kaip gaminu padažą kukuliams – štai ir proga naujam recepto aprašymui 🙂
Dažniausiai naudoju kalakutieną, bet puikiai tiks bet kokios mėsos faršas.
700-800g faršo
sumaišau su
1aš druskos
1aš priekonių paukštienai
2 kiaušiniais (šiandien panaudojau 4 trynius, likusius iš vakarykščio Recepto)
1st džiūvėsėlių
Formuoju teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir dedu juos ant sudrėkintos medinės lentelės. Įkaitinu keptuvę su trupučiu aliejaus ir sudedu kukulaičius, kepu is abiejų pusių po 5-7min. (kol gražiai paskrunda). Apkeptus kukulius sudedu į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir imuosi padažo.
Nulupu ir labai smulkiais gabaliukais supjaustau
2 vidutinius svogūnus
Išvalau keptuvę nuo aliejaus likučių, vėl įkaitinu, dedu
50-60g sviesto
Jame iki geltonumo apkepinu svogūnus, ant jų gražiai išdėlioju kukulius ir užpilu plakiniu iš
200ml 12proc. grietinėlės
0,5aš druskos
žiupsnio kmynų
Palaukiu, kol grietinėlė užkaista, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku pasitroškinti garuose dar 10-15min.
Tiekiu su grikiais, ryžiais ar bulvių koše. Labai tinka rauginti agurkai.