Gardūs ir sotūs sumuštinukai vakarėliui. Puikiai susipina salstelėję džiovintų pomidorų, sūrūs silkės, švelnūs varškės, traškūs grūdų duonoje ir intensyvūs rozmarino skoniai. Varškės užtepėlę galima pasigaminti, bet skubantys gali naudoti ir pirktines jau paruoštas užtepėles.
12 sumuštinukų reikės:
3 riekių juodos grūdėtos duonos
6 saulėje džiovintų pomidorų (konservuotų aliejuje)
1 silkės filė
1 pak. varškės (apie 180 g)
2 šaukštų grietinės
Žiupsnio džiovintų krapų
Šviežio rozmarino
Duonos riekes supjaustau į 4 dalis, galima nupjauti plutą. Indelyje sumaišau varškę su grietine ir krapais. Silkę supjaustau nedideliais gabaliukais, o pomidorus – per pusę. Tepu kiekvieną riekelę varške, dedu po gabaliuką silkės, pomidoro ir rozmarino šakelę.
Visus ingredientus galima pasiruošti iš anksto, bet vienakąsnius tiekti siūlyčiau tik ką suteptus.